Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти направи поредния си шедьовър. Той накара своя отбор да навакса два гола пасив и да спечели като гост на Ливърпул с 5:2. Кралския клуб е с единия крак на четвъртфинал в Шампионската лига. Италианският треньор похвали Винисиус Жуниор, който вкара два гола на "Анфийлд".

"Това, което се случи, е, че страдахме много в началото, не очаквах да започнем мача по този начин. За щастие, както почти винаги ни се случва, бяхме хладнокръвни и след това използвахме нашите качества. Атаката беше много ефективна и когато излизахме от пресата им създавахме проблеми. Подобрихме се и в защита, имахме проблеми отляво и го забелязахме. През втората част напрежението спадна и хората в атака Вини, Родриго и Карим бяха много добри", обяви Карлето.

„Знам само, че се възползвахме в тези 90 минути и трябва да управляваме добре следващите 90 в Мадрид. Ливърпул е много силен отбор, който ни създаде много проблеми. За съжаление дуела не е приключил. Не е лесно да спечелиш тук, безспорно. Много сме доволни от това. Отборът показа, че се подобрява след трудния януари. През февруари трябва да бъдем най-добри, защото сезонът не спира.

„Днес, по мое лично мнение, Винисиус е най-решаващият играч в световния футбол. Прави всичко отлично, той не спира, дриблира, асистенции, голове. Сега той е този, който решава мачовете. Дано продължи така.“

"Какво си помислих при 0:2? Това ми напомни за Манчестър Сити на полуфинала миналата година. Подобрихме се, защото имаше десет минути, а днес бяха 14. Не трябваше да допускаме двата гола в началото и да страдаме. Знаехме го и важното беше да запазим хладнокръвие и да контролираме емоциите. Ветераните помагат много в този аспект, Карим, Модрич, Кроос от пейката. В крайна сметка се получи добре".