Реал Мадрид също победи убедително в навечерието на “Ел Класико” - 6:0 у дома над Валядолид. Хеттрик в рамките на 7 минути реализира Карим Бензема (29, 32, 36), след като в 22-та Родриго бе дал аванс на “Кралете”. В 73-та минута Марко Асенсио довърши гостите, които пък удариха две греди в началните минути на всяко от двете полувремена, докато в добавеното време на срещата се разписа и Лукас Васкес.

Така Реал Мадрид отново скъси дистанцията си от първия Барселона на 12 точки и е втори с 59. Карим Бензема пък се доближи до лидера при голмайсторите в Ла Лига Роберт Левандовски. Полякът, който вчера вкара 2 гола за успеха на Барса над Елче с 4:0, увеличи сметката си на 17, докато Бензема е с 14.

В сряда от 22.00 ч. Реал гостува на Барселона в реванш от полуфиналите на Купата на Краля, след като в първата среща допусна поражение у дома с 0:1.

Противно на очакванията, Валядолид започна по-силно срещата и в още в 10-та минута сантиметри разделиха гостите от гол. Роке Меса стреля фалцово от границата на наказателното поле и не остави шансове на Тибо Куртоа, но топката се отклони в гредата. Малко след това Мончу също изскочи на стрелкова позиция, но стреля покрай вратата.

Реал реагира бързо и в 22-та минута поведе в резултата. При бърза контраатака Марко Асенсио изведе Родриго сам в наказателното поле и бразилецът с прекрасно насочен удар по диагонала направи 1:0.

След това бе време за шоуто на Карим Бензема. Още от първата минута си пролича желанието на французина да блесне и малко след гола на Родриго имаше шанс да реализира. Бензема получи подаване от дясното крило, укроти си топката с глава и стреля, но вратарят на гостите отрази.

В 29-та минута Бензема вкара. Винисиус пусна невероятен пас, с който засече защитата на Валядолид и намери французина на далечната греда. Нападателят вкара с лекота с глава и направи 2:0. Малко след това Асенсио изскочи сам срещу Асенхо, но не успя да го преодолее.

Все пак в 32-та минута Бензема направи 3:0. Винисиус проби по крилото и подаде на партньора си на границата на наказателното поле. Носителят на Златната топка се разходи по линията, финтирайки двама защитници на гостите, а след това насочи топката не спасяемо под гредата.

В 36-та минута Бензема оформи своя хеттрик с нов изящен гол. Родриго проби по дясното крило и центрира около границата на вратарското поле, където Бензема се бе вклинил между двама защитници и с ножичен удар с гръб към вратата вкара третото си попадение в мача.

На почивката треньорът на гостите направи три промени, а една от резервите Кике Перес можеше да реализира след по-малко от 50 секунди след подновяването на играта. Кике обаче също имаше разочарованието да види как топката се отклонява в страничната греда.

Постепенно Реал пое отново контрола, а в средата на полувремето Бензема беше сменен от Еден Азар. В 66-та минута гол на Родриго беше отменен, тъй като миг по-рано Винисиус игра с ръка и ВАР видя нарушението. В 73-та минута Родриго влезе отново в ролята на асистент, като намери Асенсио на метри от вратата, а испанският национал с лекота вкара петия гол за Реал в мача.

Реал вкара и шести гол в добавеното време на срещата. Вратарят на гостите Серхио Асенхио сбърка с изритването на една топка, подарявайки я на Еден Азар. Белгиецът изведе Лукас Васкес в наказателното поле и той с лекота реализира за крайното 6:0.

Реал Мадрид - Валядолид 6:0
1:0 Родриго 22’
2:0 Карим Бензема 29’
3:0 Карим Бензема 29’
4:0 Карим Бензема 36’
5:0 Марко Асенсио 73’
6:0 Лукас Васкес 90+1'

Реал Мадрид: Куртоа, Камавинга, Алаба (69 - Вайехо), Милитао, Лукас Васкес, Чуамени, Кроос, Асенсио, Родриго (82 - Одриосола), Винисиус (69 - Себайос), Бензема (65 - Азар)

Валядолид: Асенхо, Фреснеда, Хоакин, Ел Ямик, Луис Перес (46 - Кике), Онгла (46 - Агуадо), Мончу, Роке Меса (46 - Плано), Роса (61 - Торес), Плата (70 - Амала), Леон