Реал Мадрид победи наглед трудно Кадис с 2:0 като гост. Тимът на Карло Анчелоти имаше страхотен карък пред гола, като играчите на столичани се отчетоха с доста пропуски. Карим Бензема пък улучи два пъти гредите. Начо Фернандес промени това в 72-та минута с красив изстрел от 25 метра, а четири по-късно Марко Асенсио довърши домакините.

Анчелоти използва променен състав, като даде почивка на Винисиус, Тони Кроос и Давид Алаба, а Лука Модрич се появи след почивката. Така дни преди гостуването на Челси в реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига “Кралете” свършиха работата си на ст. “Нуево Мирандия”.

С този успех Реал скъси изоставането си от Барселона на 10 точки, след като събра 62 от началото на сезона. Каталунците обаче са с мач по-малко - гостуване на Хетафе утре от 17:15 ч. Кадис е на 15-та позиция с 31 точки, на 4 от зоната на изпадащите.

Срещата започна с високо темпо и атаки към двете врати, а домакините първи имаха страхотен шанс за гол. В 12-та минута Алфонсо Еспино стреля мощно и нацели гредата зад Тибо Куртоа.

Последваха изключителни изяви на Давид Хил, който до края на полувремето направи 6 прекрасни спасявания. Първото бе в 16-та минута, когато разочарова Асенсио, който бе остане на прекрасна позиция. Малко след това Бензема остана сам срещу стража на домакините, но и този път Хил се справи подобаващо.

В 35-та минута Бензема се отчете и с фрапантен пропуск, след като получи топката около точката на дузпата при опразнена врата, но разтресе напречната греда. До края на полувремето и Родриго не успя да преодолее блестящия страж на домакините.

Второто полувреме започна с нов пропуск на Родриго, но Хил отново отрази. В 57-та минута бразилецът изпусна още по-чисто положение, след като бе изведен от Валверде на празна врата, но не успя да улучи очертанията. Буквално в следващата атака самият Валверде имаше прекрасна възможност, но и той прати топката покрай вратата.

Атаките на Реал на спираха и в 64-та минута Бензема отново имаше разочарованието да види как след негов удар топката се отклонява от гредата.

Така се стигна до 72-та минута, когато неочакван герой даде аванс на Реал. Начо Фернандес намери изящно топката от въздуха от границата на наказателното поле и на насочи по прекрасен начин до гредата за 1:0.

Само четири минути Марко Асенсио успокои Реал с втори гол. Испанецът бе намерен в наказателното поле и с удар по диагонала реализира за 2:0.

Кадис - Реал Мадрид 0:2
0:1 Начо Фернандес 72’
0:2 Марко Асенсио 76’

Кадис: Хил, Пара (55 - Мере), Ернандес, Фали, Еспино, Сан Еметерио (70 - Алехо), Алкарас, Собрино (70 - А. Фернандес), Бонгунда, Рамос (78 - Негредо), Гуардиола (70 - Марти)

Реал Мадрид: Куртоа, Начо, Рюдигер, Милитао, Васкес (67 - Камавинга), Чуамени, Себайос, Валверде (80 - Модрич) , Асенсио, Родриго (80 - Азар), Бензема