Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа е уверен, че тимът му може да стигне до нов финал в Шампионската лига, въпреки равенството 1:1 срещу Манчестър Сити снощи. 

Белгиецът е на мнение, че опитът на столичани и многобройните спечелени важни мачове ще им бъде от полза при трудното гостуване на „Етихад” другата сряда, въпреки че Гражданите не са губили у дома в надпреварата вече 5 години. 

„Реваншът ще бъде като финал за нас. Трябва да се абстрахираме от това, че гостуваме, а и мисля, че сме доста добри в печеленето на финали, така че се надявам, че и сега ще се справим, въпреки че сме гости” заяви Куртоа. 

„Мисля, че се получи хубав двубой, в който трябваше да се защитаваме малко повече от обикновено. Ограничихме Холанд и не му позволихме да намира празните пространства, в които получава често топката от Кевин, Гюндоган и Бернардо. Като цяло играхме добре, но трябваше да стреляме повече отдалеч. Получи се добро равенство и изходът остава отворен за реванша” добави той. 

„За Сити е важно да владее топката. С Холанд те се опитват да бъдат по-директни, но сега бе различно, защото ние се прибирахме по-близо до вратата си и затваряхме пространствата им. Като цяло сме свикнали да имаме повече топката и това наруши ритъма ни и контрола върху мача. В края можехме и да спечелим, но със сигурност в Манчестър ще бъде забавно” каза още Куртоа.