Реал Мадрид отдавна изгуби битката за титлата, но все още трябва да се бори второто в първенството. Треньорът Карло Анчелоти можеше да използва нападателя Винисус, след като наказанието му за червения картон от мача с Валенсия бе отменено вчера. Но бразилеца е контузен и не бе в стартовия тим.

Въпреки това той бе на трибуните и през първото полувреме публиката не пропусна да го аплодира.

Реал поведе в 31-ата минута с гол на Карим Бензема. След една контузия на играч на Райо, рефера даде съдийска топка за Реал Мадрид. Валверде изведе зад защитата капитана на Кралския клуб, който финтира вратаря и реализира в празната врата.

Гол №18 за французина в първенството за сезона. Райо обаче недоволства от решението на съдията за съдийската топка.

Райо опита да отвърне с удар с глава на Серхио Камейо, който обаче не уцели вратата. Веднага след почивката Алваро Гарсия опита шут с десния крак. Реал така и не успя да вкара втори гол и да затвори мача.

Което позволи на Пчеличките да изравнят в 81-ата минута. Раул де Томас се разписа с удар с десния крак. Това беше 17-ия гол на нападателя с екипа на Райо в Примера и той влезе в топ 10 на голмайсторите на клуба в елита.

Радостта на гостите трая кратко. В 89-ата минута Родриго с хубав удар извън наказателното поле донесе победата на Реал Мадрид. Това е 35-ия му гол за Реал във всички турнири, като 18 вкара в първите 3 сезона, а 17 има през този!

Реал Мадрид се изкачи на второто място в Ла Лига със 74 точки, на 2 точки пред Атлетико Мадрид, който тепърва има да играе този кръг.