Финалът на Шампионската лига между Манчестър Сити и Интер започва да нажежава обстановката, след като излязоха някои изявления на Тибо Куртоа, които предизвикаха известна полемика. Вратарят на Реал Мадрид не се поколеба да избере нерадзурите като свои фаворити за спечелване на турнира. И това е така, защото вратарят предпочита Ромелу Лукаку да е шампион пред Кевин де Бройне.

Куртоа не можа да стигне до финала на Шампионската лига с Реал Мадрид, тъй като беше елиминиран от Манчестър Сити на Де Бройне, негов съотборник, с когото имаше спор преди време. Изглежда, че вратарят не е преодолял това и затова е искал Интер да е шампион.

В изявления за Amazon Prime Video Куртоа не се поколеба да избере италианския отбор за свой фаворит и го направи с фраза, която предизвиква взрив в Европа. „Надявам се Лукаку да спечели Шампионската лига. Очевидно той е срещу Кевин (де Бройне), но познавам Ромелу от малко по-дълго. Имам голямо уважение към него", каза той, цитиран от "Труд".

Куртоа и Де Бройне имаха своя спор преди няколко години и всичко заради една жена - Каролин Лийнен, бивша партньорка на полузащитника. Тя имаше връзка с вратаря по време на срещата им в Ибиса през 2013 г. Тя стигна толкова далеч, че каза преди време в интервю за списание Story, че Тибо й е предложил " повече от това, което Кевин й е дал за три години връзка, защото с него никога не е имало интересни разговори."

Така се родиха лошите отношения между Тибо Куртоа и Кевин Де Бройне. Говори се, че бившият треньор на белгийския отбор Марк Вилмотс се е опитал да реши всичко със среща, на която и двамата са си казали всичко. Това понижи настроението между двамата и се стигна до помирение. Изглежда обаче, че между тях не всичко е наред с последното изказване на вратаря.

Снимка: БГНЕС