Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти заяви, че звездата на отбора Карим Бензема ще остане в Кралския клуб и през следващия сезон, информира АФП.

"Бензема е готов да играе утре срещу Атлетик Билбао, той се възстанови добре", каза италианският треньор на пресконференция.

"Той договор за още една година и нямаме никакви съмнения за бъдещето му", добави Анчелоти за Банзема, който бе свързван с изненадващ трансфер в Саудитска Арабия.

"Легендите на клуба трябва да се пенсионират в Реал Мадрид. Мисля, че точно това е начинът да се мисли за привържениците и за клуба, но зависи и от играча", каза още специалистът.

Договорът на централния нападател с Реал Мадрид изтича на 30 юни, но носителят на "Златната топка" има автоматична клауза, която му позволява да започне 15-и сезон в тима.

"Защо трябва да говоря за бъдещето си? Аз съм в Мадрид. Тези, които говорят, го правят в интернет, а действителността не е интернет", коментира Бензема в края на седмицата.

Анчелоти потвърди, че ще има напускащи и нови футболисти през лятото. "Ще имаме състав в различни футболисти, но ще бъдем силни", обеща треньорът.

Той потвърди само подписа на защитника на Райо Валекано Фран Гарсия, но избегна въпросите за Брахим Диас, който е под наем в Милан, или голмайстора на Тотнъм Хари Кейн.

Самият Анчелоти е ухажван от бразилската федерация за национален селекционер, но той потвърди още веднъж, че ще остане в Реал Мадрид и през следващия сезон.