Марко Асенсио обяви чрез социалните мрежи, че напуска Реал Мадрид след седем сезона в клуба. Очаква се в близките дни да стане ясно, че испанският национал ще продължи кариерата си в ПСЖ.

“Скъпи фенове на Реал Мадрид, днес се обръщам към вас с буца в гърлото и сърцето, изпълнен със смесени чувства. От много ранна възраст Реал Мадрид се превърна в моя страст, мечта и най-съкровена цел. Имах привилегията да я осъществя през всички тези прекрасни години. Искам да изразя най-дълбоката си благодарност на Реал Мадрид, президента, борда, треньорите и всички онези, които работят неуморно зад кулисите, за да направят този клуб толкова специална институция. Искам да спомена и моите съотборници, с които преживяхме моменти на слава, бихме се във всяка битка и празнувахме незабравими победи.

Но не мога да забравя и истинската причина за съществуването на Реал Мадрид - неговите невероятни фенове, душата и движещата сила зад този клуб. Вашата страст, насърчение и безусловна любов ни карат да дадем всичко от себе си във всеки мач и да изживеем незабравими нощи. Дойде обаче моментът да взема трудно решение. Реших да поема по нова посока в кариерата си, търсейки проект, с който да постигна нови цели. Благодаря ви, скъпи фенове на Мадрид, за вашата безусловна подкрепа. Ще се срещнем отново някъде по този прекрасен път на футбола“, обяви Асенсио.

Испанският национал изигра 285 мача за Реал, в които отбеляза 62 гола и направи 32 асистенции. Той спечели три шампионски титли на Испания, три пъти Шампионската лига, четири пъти Световното клубно първенство, три пъти Суперкупата на Европа, три пъти Суперкупата на Испания и веднъж Купата на краля.