Реал Мадрид постигна третата си поредна победа в Ла Лига - 1:0 като гост на коравия Селта. И в трети пореден мач герой за “Кралете” стана 20-годишният англичанин Джуд Белингам. Привлеченият от Борусия Дортмунд полузащитник донесе успеха с гол в 81-та минута - негов 4-ти в първите му три мача за Реал.

Тимът на Карло Анчелоти имаше някои трудности в срещата, като отменения гол на Странд Ларсен още в 3-та минута. Една от звездите на тима Винисиус Жуниор пък получи ранна контузия и бе заменен още в 18-та минута. В средата на второто полувреме Родриго си изработи дузпа, но след това я изпусна, след като стражът на домакините Иван Вияр направи страхотно спасяване.

Така Реал постигна 7-та си поредна победа над Селта и продължава без грешка в първенството - 3 успеха от 3 мача и 9 точки на сметката. Селта пък продължава колебливото начало на сезона - втора загуба и едва една точка в актива. В следващия кръг Реал Мадрид е домакин на Хетафе, а Селта гостува на Алмерия.

Дебют за Реал Мадрид направи вратарят Кепа Арисабалага, който бе на път да сбърка още в началото на срещата. Още в 3-та минута гол на Странд Ларсен беше отменен. След едно центриране от фланга Ларсен и Кепа се сблъскаха, вратарят все пак боксира топката, а от границата на наказателното поле Фран Белтран я намери от воле. След това Ларсен я отклони в мрежата и направи 1:0. Ситуацията беше прегледана от ВАР и главният рефер Исидро Ескудеро реши, че е имало фаул в атака.

Лошите новини за Реал продължиха и в 18-та инута Винисиус беше заменен заради контузия. На негово място влезе Хоселу, който пообърка плановете на Карло Анчелоти.

В 24-та минута Мингеса стреля от далечна дистанция, топката рикошира в тялото на Рюдигер и мина на сантиметри от вратата. В 32-та минута при една контраатака отново Мингеса изскочи на стрелкова позиция, но отново не намери очертанията на вратата.

До края на полувремето Реал контролираше нещата, но Родриго не успя да завърши един прекрасен свой пробив. В 43-та минута Белингам изведе Хоселу зад защитата на домакините. Таранът нямаше проблеми да преодолее Вияр, но бе в положение на засада.

Втората част започна с ранен шанс на галисийци, след като в 52-та минута Ларсен комбинира успешно с Бамба, но прати топката право в ръцете на Кепа.

Десет минути по-късно с голям пропуск за гостите се отчете Валверде. В ситуацията Родриго проби по крилото и намери Белингам в наказателното поле. Англичанинът не успя да отправи удар, но топката на крака на Валверде. Уругваецът обаче не успя да намери очертанията на вратата от чиста позиция.

В 69-та минута Реал получи перфектната възможност да поведе. Родриго беше изведен сам срещу Вияр и бе спънат. Реферът беше категоричен и отсъди дузпа. Самият Родриго се нае със задачата на изпълни, но Вияр показа страхотен рефлекс и отрази силния удар на бразилеца.

Буквално в ответната атака Селта също бе на сантиметри от гола. При едно разбъркване пред вратата на Кепа лидерът на домакините Яго Аспас стреля към далечната греда. Ларсен също имаше възможност да засече топката и я да я отклони към вратата, но се размина за малко. Тя пък облиза страничната греда.

Така се стигна до 81-та минута, когато Реал дочака своя момент. След центриране от ъглов удар Хоселу свали топката към далечната греда, където Белингам се пребори с бранител на домакините и с глава реализира за 1:0.

Селта - Реал Мадрид 0:1
0:1 Джуд Белингам 81’

Селта: Вияр, Мингеса, Айдо, Старфелт, Нунес, Серви (45 - Санчес), Ларсен (77 - Тапия), Бертран, Де ла Торе (81 - Родригес), Бамба, Аспас

Реал Мадрид: Кепа, Гарсия (80 - Начо), Алаба, Рюдигер, Карвахал, Чуамени (63 - Модрич), Камавинга (63 - Кроос), Валверде, Белингам, Родриго, Винисиус (18 - Хоселу)