Бразилската звезда на Реал Мадрид Винисиус Жуниор може би ще отсъства около 6 седмици от терените, което е много сериозен проблем да столичани. 

„Марка“ твърди, че контузията на нападателя от мача срещу Селта миналия петък, е по-сериозна от очакваното и той ще пропусне всички мачове през септември. 

От Реал съобщиха официално, че става въпрос за мускулна травма и състоянието му ще бъде наблюдавано, като не уточниха дори и приблизителен период за неговата липса. 

Според мадридското издание обаче, ситуацията с Винисиус изобщо не е розова и той ще пропусне всички мачове през септември, които са общо 6, като сред тях са трудни сблъсъци срещу Реал Сосиедад и Атлетико, както и стартът на Шампионската лига. 

Изданието отчита, че при това положение Карло Анчелоти ще трябва да направи може би някои размествания в отбора си в зависимост от това дали Родриго или Хоселу ще попаднат сред титулярите. Един от вариантите е Джуд Белингам, който не спира да вкарва, да бъде изнесен по-напред и да действа на позиция зад централния нападател. 

През това лято проблемите за Реал не спират, след като Тибо Куртоа, Едер Милитао и Арда Гюлер получи тежки контузии, а с по-леки травми са Дани Себайос и Ферлан Менди.