Реал Мадрид постигна късна победа с 2:1 над Хетафе в двубой от четвъртия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Първото полувреме беше много несправедливо за домакините, които имаха осезаемо предимство от 72% владеене на топката и 8:3 удара, но така и не успяваха да поведат.

Това сториха гостите чрез Борха Майорал още в 11-ата минута, като до почивката това си остана и единствената точна стрелба в актива на Хетафе.

"Кралете" излязоха бесни за началото на второто полувреме и набързо изравниха. Хоселу остана непокрит в наказателното поле и простреля вратаря Давид Сория, който малко по-късно направи феноменално спасяване с дясна ръка срещу голмайстора на Реал.

Карвахал нацели гредата при следващото добро положение на Реал, който не виждаше как ще стигне до трите точки. В 95-ата минута обаче вратарят на гостите изпусна топката при шут отдалеч на Васкес и Джуд Белингам направи успешна добавка отблизо, носейки поредния успех за своите. 

В стотната минута Хетафе се втурна на хаотичен щурм, но само изгледа как Родриго беше близо до трети гол за домакините. Той обаче разтресе напречната греда след бързата контраатака.

Реал Мадрид е на върха с пълен актив от 12 точки, докато Хетафе е във втората половина на таблицата с четири пункта.