тарши треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти похвали демонстриращия постоянна форма Джуд Белингам и ден преди срещата с Реал Сосиедад от 5-ия кръг на Примера дивисион обяви колко много му вярва.

Реал (Мадрид) е едноличен лидер в Ла Лига с четири победи от четири мача, в това число и 2:1 над съгражданите от Хетафе при завръщането на стадион Сантяго Бернабеу, когато Белингам вкара победния гол в добавеното време. Но 20-годишният бързак вкара пет попадения в първите четири мача за Реал и тази му форма продължи и в националния отбор, разписвайки се за успеха с 3:1 над Шотландия в контрола.

Но въпреки повишеното внимание, на което се радва в Мадрид, Анчелоти е уверен, че Белингам ще остане "здраво стъпил на земята и далече от звездоманията".

"Той е наясно, че го оценяваме по това, които прави на терена и смятам, че за момента се справя добре. Преди да дойде при нас не беше особено известен, защото играеше в първенството на Германия и нямаше влиянието, което вече започва да придобива. Но сега играе във важна лига и в много важен клуб. Справя се отлично и не съм изненадан от това. Джуд е много сериозен, концентриран и професионалист. Не мисля, че е от типа играчи, които ще надигнат главата, ако някой ги похвали, коментира Анчелоти на пресконференцията преди мача с баските от Сан Себастиян.

Той има много качества, като например да стига до наказателното поле бързо и да носи заплаха. Говорихме за това в предсезонната подготовка и виждате, че е добър в това отношение. Също така показва постоянство и има страхотна физическа сила, не спира да го хвали Анчелоти.

Но в Реал се подготвят за два мача в рамките на една седмица, което ще им се случи за първи път през сезона. След двубоя с Реал Сосиедад ги чака и първото гостуване в Шампионската лига на Унион (Берлин). Италианският треньор заяви, че със сигурност ще се наложи да подмени някои играчи и да ротира хората в състава, но се надява всички да запазят добрата си форма.

Имаме много мачове в различни турнири и ще се въртим на терена малко повече от моментите, когато играем само за първенството, обясни Анчелоти.

Винисиус Жуниор отсъства от Реал Мадрид още след втория кръг този сезон, тъй като се възстановява от контузия в подколянното сухожилие, получена при победата им над Алмерия през август.

Анчелоти не знае кога ще си върне плеймейкъра, но заяви, че се възстановява добре от травмата.

„Не знам точния ден, в който ще се върне. Възстановява се много добре и не искаме да го насилваме. Травмата отшумява добре, той увеличава всеки ден натоварванията. Нямаме притеснения, въпрос на време е, но не знам кога точно ще бъде, обясни още опитният наставник.