Реал Мадрид обърна Реал Сосиедад и спечели с 2:1 в среща от петия кръг на испанската Ла Лига, играна на стадион „Сантяго Бернабеу“.

Двата отбора изиграха изключително равностойно първо полувреме, което намери отражение и в статистическите показатели. Съперниците отправиха по 10 удара през първата част, като по четири от тях бяха точни.

Куриозното е, че първите три точни изстрела за баските дойдоха от Андер Баренетчеа в рамките на три секунди още до петата минута. Той засече хубавото центриране на Таке Кубо и видя как Кепа го отказа на два пъти, но острието довкара при третия си опит отблизо.

Кубо беше един от най-добрите на терена и малко след това заби топката в мрежата на бившия си отбор, но беше маркирана засада, тъй като негов съотборник пречеше на видимостта на Кепа. „Кралете“ имаха леко игрово предимство и владееха топката в по-голяма част от времето, но им липсваше нужната прецизност.

Точно 40 секунди след подновяването на играта Реал Мадрид изравни. Федерико Валверде получи от Франсиско  Гарсия на границата на наказателното поле и вкара от движение с помощта на левия страничен стълб.

Секунди преди изтичането на час игра Реал сътвори пълен обрат след нова акция по левия фланг. Гарсия пак беше превъзходен с поредното си класно центриране, като този път сложи топката на главата на Хоселу – 2:1!

Гостите така и не успяха да достигнат нивото си от първата част и през втората половина не отправиха нито един точен удар до последната минута. Мадридчани обаче бяха тези, които бяха по-близо до победа с по-голяма разлика, отколкото до реми.

След заслужения успех Реал Мадрид остана с пълен актив и със своите 15 точки се завърна на върха в таблицата, на два пункта пред шампиона Барселона. Реал Сосиедад е 11-и с шест точки.

 

Реал Мадрид - Реал Сосиедад 2:1

0:1 Андер Баренетчеа – 5’
1:1 Федерико Валверде – 46’
2:1 Хоселу – 60’