С гол на Джуд Белингам в 94-ата минута Реал Мадрид се спаси от фалстарт в Шампионска лига, след като победи с 1:0 Унион Берлин на стадион "Сантиаго Бернабеу". 

През целият двубой "Кралете" диктуваха събитията на терена, създадоха един куп опасности, уцелиха две греди, но успяха да спечелят дълбоко в добавеното време. 

Страхотен мач изигра вратарят на "Железните" Фредерик Рьонов, който спаси всичко възможно, но в края вече нямаше какво да направи и Белингам за сетен път през сезона се превърна в големия герой за "Кралете".

След мача статистиката показа 30 голови положения за Реал, срещу едва 3 за германците, а 7 срещу 0 точни удари и притежание на топката 71% за испанския колос.

В следващия кръг на 3 октомври мадридчани гостуват на шампиона на Италия Наполи, докато Унион приема Спортинг Брага и ще търси първата си победа в най-силния клубен турнир. 


Карло Анчелоти направи четири промени от победата с 2:1 над Реал Сосиедад преди дни в Ла Лига. Фран Гарсия, който се отчете с две асистенции срещу баските и беше избран за играч на мача, сега седна на пейката. На негово място започна опитният Начо Фернандес, Лукас Васкес зае мястото на контузения Дани Карвахал. Лука Модрич и Едуардо Камавинга смениха Тони Кроос и Федерико Валверде.

Треньорът на Унион Урс Фишер също направи четири рокади от загубата с 1:2 Волфсбург в Бундеслигата. Дебют направи Леонардо Бонучи, Люка Тусар действа в халфовата линия, а Шералдо Бекер беше предпочетен предпочетен пред Давид Датро Фофана в атака. Йосип Юранович също започва започна от 1-ата минута на "Сантяго Бернабеу".

Това беше първи мач между двата отбора и германците се превърнаха в 150-ия различен противник на Реал в европейските клубни турнири. През 2009 година Унион беше в трето ниво на германския футбол, през 2019 г. във второто ниво, но сега отборът се наслаждава на чутовен възход и си заслужиха честта да излезе в дома на Краля на Стария континент.

От своя страна мадридчани се насочват към безпрецедентната 15-та европейска корона и след като направиха перфектен старт на сезона в Ла Лига, мнозина ги слагат и сред фаворитите в турнира и няма как да е по-различно. Хората на Карло Анчелоти може и да загубиха Карим Бензема през лятото, но "Сантяго Бернабеу" има нов герой – Джуд Белингам. Англичанинът има пет гола в пет мача в първенството, откакто смени Борусия Дортмунд с "белите", и със сигурност ще играе ключова роля по пътя към върха.

Срещата логично започна с натиск на Реал, докато гостите играха добре организирано и компактно в защита. Още в началото Хоселу пропусна два пъти да открие резултата. В 3-ата минута той засече центриране от крилото, но Фредерик Рьонов се отличи с превъзходна намеса. Малко по-късно нападателят на испанския колос отново стреля с глава, но този път в аут.

В средата на полувремето Дейвид Алаба шутира от фаул от над 25 м, но в аут. В 37-ата минута футболистите на германците поискаха директен червен картон за Орелиан Чуамени за груб фаул с бутоните, но френският национал получи само официално предупреждение.

До края на полувремето Реал продължи да диктува събитията на терена, за първата част отправи 1 точен и 7 неточни удари, владееше топката в над 70% от времето, но така и не успя да намери пролуки в отлично подредената защита на Унион.

Втората част изненадващо започна с положение за германците. Робин Госенс получи прецизно подаване в наказателното поле, но ударът му мина на сантиметри от лявата греда.

После Реал вдигна оборотите и положенията пред вратата на Рьонов започнаха едно след друго. Първо вратарят спаси удар на Родриго, топката се върна в бразилеца, след което и гредата го спря от откриване на резултата.

В 54-ата минута Камавинга върна назад към Хоселу, който засече от движение, но Рьонов отново беше на мястото си и отрази. След малко повече от час игра Реал не поведе като по чудо. Хоселу за пореден път засече отлично центриране с глава, но Рьонов изби, след което и страничният стълб помогна на Унион.

В 66-ата минута Карло Анчелоти пусна в игра Тони Кроос и Федерико Валверде, съответно на местата на Камавинга и Чуамени. И малко по-късно Лука Модрич отправи превъзходен удар, но за пореден път вратарят на гостите спаси.

Реал продължи да пропуска положения, а в 77-ата минута испанците поискаха дузпа за игра с ръка, но такава не беше отсъдена. В 83-ата минута Хоселу засече по перфектен начин, но отново късметът му обърна груб и топката мина на сантиметри от лявата греда. 

Така се стигна до 94-ата минута, когато Джуд Белингам донесе успеха за Реал. След поредица от рикошети при удар на Валверде, топката стигна до английския национал, който само се обърна и вкара топката в опразнената врата, за да донесе измъчения успех за Реал. 

Реал Мадрид – Унион Берлин 1:0

Голмайстор: Белингам (90+4)

Реал: Кепа, Васкес, Рюдигер, Начо (73-Гарсия), Алаба, Модрич (81-Диас), Чуамени (66-Валверде), Камавинга (66-Кроос), Белингам, Родриго, Хоселу
Треньор: Карло Анчелоти

Унион: Рьонов, Бонучи (80-Йекел), Дуки, Лейте, Юранович, Тусар (83-Кемлайн), Крал, Лайдуни (66-Арънсън), Госенс, Бекер (80-Фофана), Беренс (66-Фоланд)
Треньор: Урс Фишер

Мадрид, ст.: "Сантяго Бернабеу"
Съдия: Еспен Ескаас (Норвегия)
Жълти картони: Чуамени (Реал), Тусар (Унион)

Снимка: БГНЕС