Реал Мадрид победи с 2:0 Лас Палмас в мач от междинния 7-и кръг на Ла Лига. Браим Диас и Хоселу донесоха лесния успех на "белите" с голове в края на първото и началото на второто полувреме.

Изненадващо, за първи път през сезона, Джуд Белингам не бе титуляр за испанския гранд. Вместо него от първата минута стартира Браим Диас.

В 5-ата минута именно Диас отне топката с помощ от Хоселу и подаде към Родриго. Бразилецът стреля от наказателното поле, но ударът попадна в обсега на Вайес и той спаси.

В 19-та минута Хоселу беше намерен на метри от вратата, но вратарят на гостите отново се справи онлично и отрази силния удар с левия крак на нападателя.

Малко по-късно Браим Диас бе изведен зад защитата и за пореден път Вайес не позволи да бъде преодолян, след като смело се хвърли в краката на играча в бял екип и парира опасността.

Реал продължи да натиска. Дълъг пас на втора греда към Давид Алаба завари противниковите защитници неподготвени. Австриецът свали за Начо и той опита да разстреля вратаря, който обаче отново се намеси с вещина.

Последваха две спасявания на Вайес срещу Хоселу, но и това не отказа тимът на Карло Анчелоти да търси попадение. В добавеното време на първата част Реал бе възнаграден за упоротистта си.

Лукас Васкес, който замени контузения Алаба, се включи по десния фланг и подаде към точката на дузпата, където Браим Диас спря топката, прицели се и откри резултата, след като топката се отби леко в крак на бранител.

Реал продължи да мачка съперника си и заслужено стигна до втори гол. В 54-ата минута Родриго проби отляво и центрира към Хоселу, който с брилянтен удар с глава прати топката в далечния ъгъл. Веднага след това голмайсторът бе заменен от Винисиус.

Играчите на "белия балет" намалиха скоростта на атаките и опитаха да спестят сили, което позволи на Лас Палмас да владее топката малко повече. Това доведе и до първи точен удар към Кепа, който обаче не бе затруднен.

До края нямаше много интересни ситуации и домакините спокойно доиграха срещата, като запазиха сили за следващия двубой - визитата на изненадващия лидер Жирона, който спечели с 2:1 при гостуването си на Виляреал. Реал е втори, на точка зад каталунците. Трети, на точка зад "белите" пък е Барса.