Старши треньорът на Байер Леверкузен Чаби Алонсо обяви, че не се притеснява от последните информации, които го свързват с бившия му клуб Реал Мадрид.

"Все още е рано. Още е септември", заяви Алонсо по повод репортажа на радио "Марка" от миналата седмица, в който се твърди, че той е избран да наследи наставникът на Реал Карло Анчелоти през 2024 година, когато италианецът поеме националния отбор на Бразилия.

"Темата не е на дневен ред. Разбира се, че оставам концентриран. Започнахме добре сезона и аз трябва бъда първият, който ще запази концентрация", добави Чаби Алонсо.

41-годишният испанец добави, че темата не тревожи и футболистите му, тъй като те познават тази сфера и не е говорил с тях за това.

Алонсо пристигна в Леверкузен преди 12 месеца и изведе отбора до шестото място в Бундеслигата.

Към момента Байер заема второ място във временното класиране с 13 точки, колкото има и лидерът Байерн Мюнхен, а в събота тимът ще гостува на Майнц в среща от шестия кръг на германското футболно първенство.

Чаби Алонсо игра за Реал Мадрид между 2009-а и 2014 година, като спечели Шампионската лига с испанския гранд. Името му и преди е било свързвано със завръщане на "Сантяго Бернабеу", но той поднови договора си с Байер Леверкузен преди два месеца до 2026 година.