Земетресението с магнитуд 4,0, което разтърси Кампи Флегреи (предградие на Неапол) вчера вечерта, беше усетено силно и в самата столица на Кампания. Включително и в центъра на града - както и в квартал "Киая", където е базиран отборът Реал Мадрид. Карло Анчелоти, играчите, ръководството и ВИП гостите в комплект са отседнали на Лунгомаре (крайбрежвната улица), в хотел "Везувио". В 22,08 ч. играчите и треньорът са били в хотелските си стаи, когато е било земетресението продължило няколко секунди.

Мнозина не осъзнали веднага, но масите, диваните, леглата и столовете се разклатили сериозно. Последвали няколко мига паника. След това, за щастие, всичко се успокоило. Освен значителната уплаха, която предизвика и незабавния интерес на испанските медии.

Наполи, който обикновено прекарва нощите на мачовете в хотел в "Поцуоли" в Кампи Флегреи, вчера реши да остави играчите си у дома. Чиста случайност или по-скоро тенденция, която Гарсия възприе от началото на сезона. Нощта преди началото на Шампионската лига обаче определено предизвика безпокойство за цял Неапол.