С блестяща игра на Джуд Белингам Реал Мадрид превзе Неапол. Англичанинът асистира за първия и сам вкара втория гол при победата на кралския клуб с 3:2 на стадион „Марадона“. Испанците имат пълен актив от 6 точки в група С. Наполи пък продължава да няма победа в историята срещу Реал Мадрид.

И Наполи и Реал Мадрид спечелиха инфарктно първите си мачове в групата. Адзурите имаха нужда от автогол в 87-ата минута, за да прекършат Брага в Португалия. Кралския клуб пък спечели с още по-късен гол на Джуд Белингам срещу Унион Берлин.

Първият мач в историята на Наполи  в турнира на шампионите бе именно срещу Реал Мадрид през 1987 г. Двата тима имаха общо 4 сблъсъка, като три от тях бяха спечелени от испанците и един завърши наравно.

Стадио „Марадона“ бе пълен до краен предел за първото домакинство на Адзурите в турнира за сезона. Нямаше сериозни изненади в съставите. Осимен, Кварацхелия и Политано водеха атаката на Наполи, а Рубен Оливейра получи мястото отляво на защитата. Двойката централни бранители Рахмани – Жезус бяха контузени и титуляри бяха резервите – Натан и Йостигор.

Карло Анчелоти, който преди време беше начело на Наполи, остави на пейката Хоселу и заложи на тандем Родриго – Винисиус в атаката. Ветеранът Лука Модрич, също не бе в стартовия тим.

Първото положение беше за Реал. В 6-ата минута Родриго надбяга Лоботка и се озова сам срещу вратаря. Ударът му бе силен, но право в Мерет, който изби. Белингам опита шут, който мина встрани, преди да дойде гола на Наполи.

Кварацхелия изпълни корнер, Натан скочи високо и изпревари вратаря Кепа. Топката срещна напречната греда, но Лео Йостигор бе точен с добавката. Втори пореден мач с гол на норвежкия защитник, след като се разписа и срещу Лече преди три дни.

В 27-ата минута Реал изравни. Ди Лоренцо сбърка с подаване пред своето наказателно поле, Белингам пресече и изведе Винисиус вляво, за да може нападателя да прати топката в далечния ъгъл – 1:1.

Самият Белингам направи обрата пълен. Англичанинът се разходи из защитата на Наполи преди да прати топката в ъгъла. Два мача и два гола за него в Шампионската лига този сезон. Той е директно замесен в 11 гола в първите си 9 мача за Реал Мадрид във всички турнири този сезон – 8 попадения и 3 асистенции.

В 39-ата минута Наполи можеше да изравни. Политано центрира към Осимен, който имаше време да стреля добре, но Кепа Арисабалага с прекрасен рефлекс изби.

В началото на второто полувреме Наполи получи много спорна дузпа. Осимен опита да центрира от аутлинията, топката се отклони в крака на Карвахал и след това се удари в ръката му. Съдията Тюрпен отначало посочи корнер, но ВАР извика рефера на монитора и той промени решението си – дузпа. Първата отсъдена срещу Реал Мадрид с намеса на ВАР в историята на Шампионската лига.

Пьотр Желински застана зад бялата точка и с помощта на страничния стълб прати топката в мрежата – 2:2. Това е трети пореден мач, в който Желински вкарва дузпа след Удинезе и Лече.

Веднага след това имаше нов шанс за Наполи. Кварацхелия пое топката на фланга и влезе навътре преди да я остави на шута на Желински. Кепа обаче спаси.

Последваха силни минути за Реал. Страхотен удар от дистанция бе спасен от Мерет, а Белингам не уцели празната врата с добавката. В 78-ата минута обаче Реал пак поведе. Мощен удар на Валверде от дистанция срещна напречната греда, топката рикошира във вратаря Мерет и влезе във вратата – 2:3.

С това Реал стана отбора с най-много автоголове в своя полза в историята на ШЛ – 18, с един повече от Барселона и Байерн.

До края Наполи така и не успя да отвърне и загуби първи точки тази година в турнира. Следващите два мача за Адзурите са срещу Унион Берлин. За Реал предстоят два сблъсъка с Брага.

НАПОЛИ – РЕАЛ М 2:3

1:0 Йостигор 19, 1:1 Винисиус 27, 1:2 Белингам 34, 2:2 Желински дузпа 54, 2:3 Мерет 78 автогол

НАПОЛИ: Мерет, Ди Лоренцо, Йостигор, Натан, Оливейра (88 Марио Руи), Замбо-Ангиса (88 Каюст), Лоботка (88 Симеоне), Желински (75 Распадори), Политано (70 Елмас), Кварацхелия, Осимен

РЕАЛ М: Кепа, Карвахал, Рюдигер, Начо, Камавинга (64 Менди), Кроос (64 Модрич), Чуамени, Валверде, Белингам, Винисиус (84 Себайос), Родриго (75 Хоселу)