Реал Мадрид ще бъде без Едер Милитао, Тибо Куртоа и Андрий Лунин в Ел Класико, но сега претърпя нов удар за пътуването си до Барселона, за да се изправи срещу Барселона следващия уикенд.

Вероятността "кралете" да бъдат и без Арда Гюлер е много голяма. За турчина треньорът Карло Анчелоти обясни, че все още не е напълно готов, обяснявайки, че ще бъде в такава форма след 10-14 дни. Той обаче ще има Начо Фернандес, чиято забрана за червен картон беше намалена на два мача, за голямо възмущение на Шави Ернандес.

Анчелоти също потвърди, че Дани Себаьос ще пропусне пътуването до Севиля днес, а сега The Athletic съобщава, че той също ще пропусне и Ел Класико. Мускулният му проблем вероятно ще го извади от игра за около три седмици, пропускайки мача със Севиля, Брага и Барселона. Завръщането му може да дойде срещу Райо Валекано на 5 ноември.

Малко вероятно е това да окаже голямо влияние върху плановете на Карло Анчелоти. Реал все пак има много дълбочина в халфовата линия, като Себаьос не е първи избор. Досега през този сезон той е изиграл само 73 минути в четирите си изяви и без контузии, вероятно ще бъде отвън, търсейки известно време.