Райо Валекано изненада неприятно Реал Мадрид, след като завърши 0:0 като гост на “Сантяго Бернабеу”. “Кралете” имаха сериозно превъзходство през по-голямата част от времето, но страхотните изяви на Столе Димитриевски и някои пропуски на “белите” лишиха тима от трите точки.

Така за първи път от началото на сезона Реал не успя да спечели на своя стадион. С тази издънка възпитаниците на Карло Анчелоти сдадоха първото място в класирането и вече е са на втора позиция с 29 точки. Сензационен лидер е Жирона с 31, а Барселона за момента е на третото място с 25. Райо Валекано продължава стабилното си представяне от началото на сезона и е на 9-то място с 18 точки.

Реал опита натиск още от началото и в 6-та минута Валверде изскочи сам срещу вратаря на гостите след сериозна грешка в защитата на Райо. Уругваецът обаче не успя да преодолее Димитриевски. Малко след това Джуд Белингам изправи косите на феновете на “Кралете”, след като получи сериозен удар и получи помощ от лекарския екип. За щастие на всички в Реал обаче голямата звезда на тима продължи да играе.

В 13-та минута и Райо имаше шанс да вкара. Грешка в защитата на Реал бе използвана от гостите и Де Томас изскочи на стрелкова позиция, но прати топката покрай вратата. Малко след това и шут на Лопес не бе достатъзчно точен.

До края на полувремето “Кралете” контролираха нещата. В 26-та минута Хоселу стреля неточно с глава, а малко след това нападателят пропусна още едно изгодно положение. В 31-та минута пък Фран Гарсия проби по крилото и стреля мощно, но прати топката над гредата. До края на първата част от добри ситуации не се възползваха още Хосело и Белингам.

Втората част продължи с натиск на домакините, но Димитриевски и защитата на Райо се справяха добре с атаките на белите. В 64-та минута Раул Де Томас засече центриране от свободен удар, но отново не успя да намери очертанията на вратата.

В 68-та минута гол на Винисиус пък бе отменен. Бразилецът беше изведен от Хоселу и хладнокръвно реализира, но попадението беше отменено заради засада.

В 71-та минута и Родриго бе на сантиметри от гола, след като бе изведен в наказателното поле и от трудна позиция от малък ъгъл стреля по диагонала. Топката обаче мина на сантиметри от далечната греда. Малко след това Винисиус комбинира с Белингам, който опита удар от въздуха. Шутът му обаче беше блокиран от защитник на гостите.

До края Реал опита всичко, за да отбележи, но така и не успя да пречупи бойката защита на Райо.

Реал Мадрид - Райо Валекано 0:0

Реал Мадрид: Кепа, Карвахал, Рюдигер, Алаба, Гарсия (72 - Кроос), Камавинга, Модрич (69 - Родриго), Валверде, Белингам, Винисиус, Хоселу

Райо Валекано: Димитриевски, Еспино, Лежюн, Мумин, Рацио, Паласон, Сис (60 - Перес), Валентин, Гарсия (75 - Бебе), Лопес (60 - Трехо), Де Томас (75 - Фалкао)