Конкуренцията в халфовата линия на Реал Мадрид беше жестока през последните няколко сезона и се очертава да бъде такава и занапред.

Ето защо Орелиен Чуамени няма да се задоволи да гледа от резервната скамейка. Френският национал започна сезона в нажежена форма, но не беше толкова постоянен преди тежката си контузия в Ел Класико срещу Барселона. Сега той е изправен пред още месец и половина извън игра, докато се възстановява от фрактура на метатарзалната кост.

На негово място Карло Анчелоти постави Едуардо Камавинга, който беше използван по-напред с Чуамени в отбора. Камавинга изглеждаше като у дома си там, мародерствайки в халфовата линия срещу клетите противници.

Процентите показват, че Чуамени има успеваемост от 93% в сравнение с 85% за Камавинга, той дава 69 паса на 53 на всеки 90 минути и прекарва 5% повече от играта в противниковата половина. Междувременно Камавинга губи топката 14,3 пъти на мач, докато Чуамени е много по-надежден със 7,1 пъти за 90 минути.

От друга страна, Камавинга отнема топката повече от Чуамени на мач (7,1 срещу 4,3) и прави опити с 3,4 дрибъла на мач до едва 0,5 за контузения халф. Това говори за по-динамичния аспект на Камавинга, докато при Чуамени е по-контролирано присъствие.

Когато и двамата са във форма, те биха могли да играят заедно, но треньорът Карло Анчелоти ще трябва да вземе решение дали Камавинга да продължи, или Чуамени да се завърне.