Реал Мадрид, който се бори с контузии на основни играчи, е предприел действия, за да привлече звездата на Галатасарай Мауро Икарди като заместник на Винисиус=

Последният се контузи по време на лагера на бразилския национален отбор и се очаква да отсъства от терените за около 2,5 месеца. В клуба продължават лечението си Арда Гюлер, Едуардо Камавинга, Начо Фернандес, Орелиен Чуамени, Джуд Белингам, Дани Себаьос, Тибо Куртоа, Едер Милитао и Кепа.

Според Tuttomercatoweb треньорът на Реал Карло Анчелоти се е насочил към пазара в Турция и звездата на Галатасарай Мауро Икарди още през януарския трансферен прозорец, пише "Труд".

Галатасарай привлече палавника Икарди към отбора си в началото на сезона, като плати трансферна сума от 10 милиона евро на френския гранд ПСЖ. Реал Мадрид, който в момента има само Хоселу като нападател в състава си, е готов да плати 15 милиона евро на Галатасарай за аржентинския нападател.

Жълто-червените, които подписаха 3-годишен договор с аржентинската звезда, обявиха, че ще плащат на Икарди по 6 милиона евро годишна заплата. 30-годишният футболист, играл в 20 мача за Галатасарай този сезон, отбеляза 15 гола и 3 асистенции.

Звездният футболист, който получи контузия след удара в десния глезен в дербито на Бешикташ и се подготвяше с индивидуални тренировки по време на лечението, стигна до етап на пълно възстановяване по време на паузата на националните отбори.