От Реал Мадрид имат интерес към мениджъра на Брайтън – Роберто Де Дзерби, който да замени Карло Анчелоти начело на Кралете. 

Информацията е на каталунското издание „Спорт” и според нея от испанския гранд дори вече са се свързали с италианеца, който получава доста похвали за работата си начело на Чайките. 

Както е известно бъдещето на Анчелоти остава неясно, след като договорът му изтича след края на сезона, още не е подновена, а самият той е спряган за селекционер на Бразилия. 

Твърди се, че президентът на Реал Флорентино Перес вярва, че 44-годишният Де Дзерби е готов да направи големия скок в кариерата си и най-вече оценява високо работата на наставника с младите играчи. 

Точно такива футболисти на „Бернабеу” не липсват в лицето на Джуд Белингам, Винисиус, Камавинга и Чуамени, които са до 23 годишна възраст. Освен това догодина в тима ще дойде и още едно дете-чудо – 17-годишният Ендрик от Палмейрас, а се спряга и Килиан Мбапе, който е на 24. 

Де Дзерби работи в Брайтън от септември 2022-а и постигна впечатляващи резултати, налагайки в отбора младоци като Еван Фъргюсън, Хулио Енсисо и Мойсес Кайседо, като последният бе дори продаден за 115 милиона паунда на Челси. Той изведе тима до рекордно 6-о място през миналия сезон и до първо участие в евротурнирите.