Бетис сложи край от победната серия от три поредни мача на Реал Мадрид в първенството, след като измъкна 1:1 на своя стадион "Бенито Вийямарин" в мач от 16-ия кръг на Ла Лига. 

Обичайният заподозрян Джуд Белингам изведе "Кралете" напред  в 53-ата минута след двойно подаване с Браим Диас, но в 66-ата минута Айтор Руибал донесе точкат за домакините с далечен удар, с който матира Андрий Лунин.

Реал имаше и претенции към главния съдия Сесар Сото Градо и екипа му, след като през първото полувреме поиска дузпа, а попадение на Родриго беше отменено за засада. В добавеното време Бетис можеше и да спечели, но Иско уцели гредата след удар с глава.

В класирането Реал има 39 точки и е лидер, следват Жирона и Барселона, съответно с 38 т. и 34 т. Утре вечер именно двата отбора се изправят един срещу друг и каталунците са домакини. От своя страна Бетис се намира на 7-ма позиция с 26 т.

В следващия кръг мадридчани приемат Виляреал, докато Бетис гостува на Реал Сосиедад.


Първото полувреме на срещата завърши без голове, като най-големия пропуска направи Айосе Перес, чийто удар бе спасен от вратаря на мадридчани Андрий Лунин.

В началото на втората част обичайният герой за Реал през сезона Джуд Белингам изведе тима си напред в резултата. Той получи топката от Брахим Диас, спря е на гърди и с отмерен удар я прекара между краката на вратаря Руи Силва.

Двадесет и пет минути преди края на мача обаче крайният защитник на Бетис Айтор Руибал изравни със силен шут, който не успя да бъде спрян от украинския страж на Кралския клуб.

Така Бетис лиши Реал от две ценни точки, но продължава да има само една победа в последните си десет мача у дома.

Бетис - Реал Мадрид 1:1

Голмайстори: 0:1 Белингам (53). 1:1 Руибал (66)