Реал Мадрид победи с 3:2 като гост Унион Берлин и спечели убедително група "С" на Шампионска лига.

"Кралете" завършват с пълен актив от 18 точки, а на 2-ро място е Наполи с 10 т.

Германците отпадат от евротурнирите, след като в дебютния си сезон в турнира спечелиха 2 пункта, а пред тях с 4 т. остана Спортинг Брага, който през пролетта ще играе в Лига Европа.

В герой за Реал в Берлин се превърна Хоселу, който вкара два от головете за испанския колос. 


В началните минути и двата отбора създадоха по една опасност, но вратарите се справиха. Първо Кепа Арисабалага спаси удар на Кевин Бееренс, после Фредерик Рьонов беше на мястото си и отказа Джуд Белингам.

След малко повече от четвърт час игра Хоселу скочи най-високо и засече с глава, но разтресе напречната греда. След това шут на Федерико Валверде излезе в аут, а най-интересно стана в края на полувремето.

Първо милиметри разделиха Хоселу от откриване на резултата, а в 45-ата минута Диого Лейте игра с ръка в наказателното поле и Реал получи дузпа. Зад топката застана Лука Модрич, но ударът му в долния ляв ъгъл беше спасен от Рьонов!

И буквално в следващата атака Унион поведе. Давид Алаба сбърка, топката стигна до Кевин Фоланд, който излезе сам срещу Кепа и с перфектен завършек с удар по тревата откри резултата - 1:0!

5 минути след подновяване на играта хубаво изпълнение на Лукас Васкес не попадна в целта, а после Рьонов отново показа висока класа, след като отрази удар с глава на Родриго.

В 61-ата минута Реал все пак изравни. Родриго проби и с центриране елиминира вратаря, а за Хоселу не беше проблем да вкара да вкара от малкото наказателно поле за 1:1!

В 73-ата минута "Кралете" направиха пълен обрат. Франсиско Гарсия центрира от фланга и централният нападател на мадридчани с глава не остави шансове на Рьонов за 2:1!

Така се стигна до 86-ата минута, когато Алекс Крал засече от движение и вкара за 2:2! Но това далеч не беше всичко.

В 89-ата минута Белингам развинти защитата на Унион и с отличен пас намери Дани Себайос. Той направи няколко финтира, стреля, получи се рикошет и топката се озова във вратата за крайното 2:3 за гостите! 

Унион - Реал 2:3

Голмайстори: Фоланд (45+1), 1:2 Хоселу (61, 72), 2:2 Крал (86), 2:3 Себайос (89)

Унион: Рьонов; Якел (75-Бекер), Кнохе, Лейте, Русийон; Хаберер, Кедира (75-Крал); Юранович (82-Тримел), Фоланд (82-Арънсън), Госенс (75-Лайдуни); Бееренс

Реал: Кепа; Васкес, Начо, Алаба (71-Рюдигер), Фран Гарсия; Валверде (46-Кроос), Модрич, Себайос (90-Пас Мартинес); Белингам; Родриго (80-Диас), Хоселу

Снимка: БГНЕС