Времето за възстановяване на бразилеца Винисиус Жуниор ще бъде с няколко седмици по-кратко от първоначално очакваното. Футболистът на Реал Мадрид получи разтежение през август, което го извади от терените за месец, като тогава той се завърна в игра по-рано от планираното. Впоследствие проблемът се усложни докато Винисиус бе ангажиран с националния тим на Бразилия през ноември и се очаква той да не бъде на разположение до февруари. 

Старши треньорът на Реал Мадрид обаче вероятно няма да чака дълго след Коледните празници, за да може да разчита на най-опасния си нападател от миналия сезон, съобщава испанското издание Relevo. Възстановяването на Винисиус Жуниор върви по-бързо от очакваното и целта е той да бъде напълно готов за полуфинала за Суперкупата на страната.

"Белия балет" ще пътува до Саудитска Арабия, за да се изправи срещу Атлетико Мадрид на 10 януари. Идеята е бразилският футболист да тренира пълноценно в седмицата преди сблъсъка.

Французинът Ориен Чуамени вече се завърна, докато Едуардо Камавинга, Арда Гюлер и Дани Карвахал също скоро ще бъдат напълно готови да игра.