Испанското радио COPE споделя нови подробности около евентуалния трансфер на нападателя Килиан Мбапе в "Реал". Много медии съобщиха, че испанският клуб е поставил краен срок на французина да вземе решение за бъдещето си.

Килиан разполагал само до края на януари, за да избере клуба, за който иска да играе. Цитираният от "24 часа" COPE отрича тази информация. Според изданието от "Реал" не са поставили никакви срокове на Мбапе, освен това в последно време не са правили опити да сключат каквото и да е споразумение с него. Мадридският гранд не възнамерява да участва в "търгове" и да се бори за подписа на Мбапе с други отбори.

Позицията на "Реал" е, че ако Мбапе иска да премине в техния клуб, тогава самият французин трябва да декларира това и да предложи услугите си на испанците. При преминаването си в Мадрид обаче Мбапе при всички случаи ще загуби от заплатата си, защото "Реал" не възнамерява да му плаща толкова, колкото печели нападателят в ПСЖ. Световният шампион от 2018 година получава 6 милиона евро брутна месечна заплата в шампиона на Франция.