25-годишният Федерико Валверде, централен полузащитник на лидера в Ла Лига Реал Мадрид, не мисли скоро да се разделя с отбора на Карло Анчелоти. Дори главозамайващите суми, предлагани от отборите в Саудитска Арабия, не го изкушават, пише "Труд".

Валверде заяви, че в момента не може да приеме арабска оферта, тъй като е много щастлив в Реал Мадрид. Той е благодарен, че може да играе в "най-добрия отбор в света" и дори няколко десетки милиона повече заплата няма да го накарат да промени решението си.

„Днес е невъзможно да се каже „да“ на оферта от Саудитска Арабия. Много съм щастлив в Реал Мадрид, това е най-добрият отбор в света и 10, 20 или 30 милиона евро няма да променят живота ми. Щастлив съм, семейството ми е щастливо в Мадрид. Децата ми са добре и това е, което искам най-много в живота си. Във футбола най-много искам да продължа да се състезавам на най-високо ниво“, каза Федерико Валверде, цитиран от marca.com.

Реал Мадрид ще се изправи срещу Атлетико Мадрид днес в полуфиналите за Суперкупата на Испания. Мачът ще се играе на стадион KSU в Рияд, Саудитска Арабия.

През 2020 г. Федерико Валверде беше герой на Реал във финала за Суперкупата, в който "белите" също се изправиха срещу родния си съперник. В 115-ата минута уругваецът фаулира Алваро Мората, който щеше да се измъкне в ситуация 1 на 1 с Тибо Куртоа при резултат 0:0. Валверде видя директния червен картон, но Реал успя да спечели трофея след изпълнение на дузпи.

Запитан дали би искал да повтори подобен жест за успеха на отбора си, Федерико Валверде отговори без колебание: „Разбира се, че бих го направил. Стига да е за отбора. Ако загубим с 0:3, няма смисъл! В този финал ние контролирахме играта, беше много стегнато. Ако отново сме в същата ситуация, бих го направил отново. За отбора, за моите ценности. Винаги трябва да даваш всичко за отбора".

Валверде спечели всичко възможно с екипа на Анчелоти - Шампионската лига веднъж, Ла Лига - два пъти, Световното клубно първенство - два пъти, Суперкупата на Испания - два пъти, Купата на Испания и Суперкупата на Европа.