Лука Модрич е единственият играч на Реал Мадрид, който няма нито една игрова минута в последните два мача. Това е ясен знак, че приключението му в клуба, което продължи от лятото на 2012 г., е към своя край. Носителят на Златната топка се чувства разочарован от ръководството на клуба, включително от самия Карло Анчелоти, особено след събитията от последните два мача.

„Когато знам, че няма да играе, от уважение не пращам Модрич на загрявка“, каза Анчелоти след победата над Лас Палмас (2:1).

Когато удължи договора си с Реал това лято, на опитния полузащитник беше обещано, че изявите и минутите му ще зависят от качеството на играта, но той все по-често не получава шанс да играе. Вероятно никога в кариерата му не се е случвало да седи на пейката два поредни мача, независимо колко е здрав.

Именно поради тази причина не изглежда невъзможно Модрич да вземе шокиращо решение да напусне Реал по средата на сезона и да продължи кариерата си в Саудитска Арабия, пише "Труд".

Трансферният прозорец в Саудитска Арабия продължава до края на януари и според съобщенията клубове от тази страна ще изпратят добра оферта за Модрич до края на тази седмица.