Реал Мадрид тресна 4:0 Жирона на Бернабеу и буквално капарира титлата в испанската Ла Лига. Кралският клуб дръпна 5 точки на върха пред сензацията на сезона и само чудо може да спре тима на Карло Анчелоти да не завърши начело на подреждането. Реал има 61, докато Жирона е с 56.

Реал тотално доминираше през целия двубой. За цял мач пък гостите така и не отправиха нито един точен удар по посока вратата на Лунин.

В първия мач през сезона мадридначи пак биха съперника, но с 3:0.

Винисиус даде аванс на домакините в 6-ата мин.

30 мин по-късно Реал удвои чрез Белингам.

Още в първите минути на втората част Реал удари отново съперника. Класическият резултат бе оформен от Белингам в 55-ата мин.

В 61-ата мин Реал вече разгромяваше Жирона. Родриго вкара и направи 4:0.

В последната минута от редовно време Реал (М) получи дузпа. С изпълнението й се нагърби Хоселу. Ударът на испанския национал обаче се удари в гредата.



Още рано-рано "белият балет" удари първи с гол-шедьовър. Винисиус получи на фланга. Бразилецът си нагласи топката и с прецизен удар я изпрати в левия ъгъл на стража на гостите.

В 23-ата минута Феде Валверде изпълни отличен пряк свободен удар, но шутът по земя бе уловен от стража на Жирона.

В 36-ата минута гостите абдикираха за втори път. Винисиус Жуниор изведе Джуд Белингам, който се озова очи в очи с вратаря. Със страхотен финт детето-чудо на английския футбол прати на земята Гасанига и след това елегантно копна топката над него за 2:0.

В добавеното време на първата част двамата голмайстори отново комбинираха. Този път на стрелкова позиция се озова Вини-Жуниор. Ударът на бразилеца обаче излезе в аут.

Още в началото на втората част Реал си подсигури победата. В 54-ата минута Винисиус в типичния си стил развинти няколко бранители на гостите и стреля от малък ъгъл. Стражът н Жирона изби, но топката попадна право у Джуд Белингам, който без проблеми я прати в мрежата за втори път. Веднага след гола Б бе сменен заради контузия в глезена, а на негово място влезе Браим Диас.

В 61-ата мин Жирона тотално рухна. Вини-Жуниор открадна една топка и с първото си докосване пусна пас към Родриго. Бразилецът напредна, пробяга над 30 метра, и с прецизен удар матира Гасанига.

РЕАЛ МАДРИД - ЖИРОНА 4:0
 
РЕАЛ МАДРИД: Лунин, Лукас Васкес, Чуамени, Карвахал, Менди, Валверде, Кроос, Камавинга, Белингам, Родриго, Винисиус

ЖИРОНА: Гасанига, Куто, Ерик Гарсия, Хуанпе, Мигел, Иван Мартин, Алейкс Гарсия, Савио, Порту, Циганков, Довбик