Полузащитникът Тони Кроос не е взел решение дали да се завърне в националния отбор на Германия, за да играе на домакинското Европейско първенство през лятото, както и дали да поднови договора си с Реал Мадрид след края на настоящия му контракт.

Съотборникът му в Реал Антонио Рюдигер на няколко пъти заяви, че Кроос може да помогне на националния тим, защото 34-годишният футболист продължава да играе на най-високо ниво. Тони Кроос допринесе за триумфа на Германия на Мондиал 2014 и се отказа от състава след Еврошампионата през 2021-а след 106 изиграни двубоя.

Предложението на Рюдигер предизвика множество коментари в Германия дали Кроос би трябвало да се завърне.

Позицията на Тони Кроос остава неясна, подобно на бъдещето му в Реал Мадрид, от който той е част вече десетилетие и спечели всички възможни трофеи, начело с Шампионската лига.

"Честно казано, все още не знам. Мисля за това, но не съм взел решение. Истината е, че съм доволен и щастлив. Доста хора искат да продължа да играя, така че това е положителен сигнал", заяви Кроос преди мача на Реал срещу германския РБ Лайпциг от осминафиналите на Шампионската лига тази вечер.

"Колкото до националния отбор, положението е същото. Мисля по темата, има шанс", добави Кроос.

Старши треньорът на гранда от Мадрид Карло Анчелоти заяви, че няма да дава специален съвет на футболиста, защото решението трябва да бъде лично негово.

"Разбира се, че е важно решение с Европейското първенство, който ще се проведе в неговата родина. Нещата може да се получат добре. Но той има правото да вземе сам това решение", каза Анчелоти.

Наставникът на Реал похвали Кроос за футболното му дълголетие: "Той винаги е най-добрият. Още преди 10 години в Байерн Мюнхен имаше тази прецизност при подаванията. Това, което го различава сега е, че играе в отбор, който има огромна енергия, така че силата му допринася още повече. Той просто се чувства добре с младите футболисти."/БТА

Снимка: БГНЕС