Брахим Диас отново се превърна в герой за Реал Мадрид. Той вкара единственото попадение за мадридчани при победата с 1:0 над Лайпциг в Германия в първи осминафинал от Шампионската лига. След това полузащитника се пошегува, че говори по-често с Тео Ернандес, отколкото със семейството и приятелката си. Диас бе под наем в Милан до миналото лято и там израстна много. Халфът успокои феновете, че е добре, въпреки че бе сменен с мускулна травма през второто полувреме.

„Чувствам се добре. Мисля, че няма нищо в прасеца, така че стискам палци“, каза Диас. "Щастлив съм, че помогнах на отбора с този гол. Беше важно. Празнуването на гола? Беше за моя приятел Джуд Белингам, който искаше да играе днес. Това е за него".

Диас бе запитан дали това е най-добрият момент в кариерата му.

„Да, чувствам се добре, но бях щастлив и в Милан и винаги ще им бъда благодарен“, каза Брахим. "Обичам всички в клуба, защото прекарах три страхотни години в Милан, а сега съм щастлив тук.  Дали си приказвам с бившите съотборници? Разбира се! Говоря по-често с Тео Ернандес, отколкото със семейството или приятелката си. Винаги ги следвам и ще го правя завинаги“, добави Диас.

И накрая, 24-годишният футболист беше попитан дали мечтае да бъде повикан от националния отбор на Испания за Евро 2024, когато Ла Роха ще се изправи срещу Италия в груповата фаза.

„Това, което искам да направя, е да остана в Мадрид, да помогна на отбора и да играя добре тук, тогава ще видим“, завърши Брахим.