Треньорът на германския РБ Лайпциг Марко Розе смята, че голът на отбора срещу Реал Мадрид в първата среща от осминафиналите на Шампионската лига е трябвало да бъде признат.

Във втората минута на мача Бенямин Шешко прати топката в мрежата на гостите от испанската столица, но голът не бе признат заради засада.

"Крайният резултат е 0:1, но след много смело представяне от моя отбор. Представихме се на добро ниво. След почивката допуснахме този гол от Диас, на когото оставихме много пространство. След попадението имахме възможности да изравним, но трябваше да бъдем по-ефективни", заяви Розе, цитиран от испанския вестник "Мундо Депортиво".

"По пое мнение голът не трябваше да бъде отменян. Не съм ядосан на съдията, не искам да започвам дискусия, но той направи грешка и всички го видяхме. Решението не беше правилно", продължи германският специалист.

"Ако съдията види ситуацията отново със системата за видеоарбитраж-ВАР, със сигурност ще признае гола. Нямаше нарушение и нямаше засада, така че това е гол. Никога няма да разберем защо го отмени", каза още Марко Розе пред журналистите.

"След като изиграем следващите си мачове в Бундеслигата, ще опитаме да направим всичко възможно в Мадрид", завърши старши треньорът на РБ Лайпциг.