Един гений нахлу на стадиона в Лайпциг и потърка магическата лампа. Той е роден преди 24 години в Малага – земята, дала на Реал Мадрид две големи икони като Хуанито и Фернандо Йеро.

Браим Диас сложи обувките на Марадона и реализира гол, достоен за наградата „Пушкаш“ за №1 през годината. Неговият контрол, двата му дрибъла и ударът с левия крак са достойни за документален филм за връзката между естетиката, зрелището и чистия футбол.

Браим отпразнува попадението в стил „Белингам“, имитирайки празненствата на английския национал – играчът, който замени без комплекси и с величие. Диас влиза с този гол във вестникарската библиотека. Мачът се игра на Свети Валентин. Мога да ви уверя, че феновете на Реал обичат Браим заради неговото качество, скромност и отдадеността му към фланелката.

Украинската стена Андрий Лунин също изживя своята страхотна нощ. Той направи цели 9 спасявания, а повечето от тях бяха решителни, които пресушиха тежката артилерия на Лайпциг. Момчето е страхотен човек, а вече всички знаят, че е и страхотен вратар. Има златни ръкавици. ВАР пък беше перфектен и правилно отмени попадението на Шешко. Хенрикс пречеше на Лунин и го бутна, така че всичко е наред.

Томас РОНСЕРО, AS, превод на в-к Тема спорт

Снимка: БГНЕС