Бившият футболист на Байерн Дитмар Хаман се изказа остро за завръщането на полузащитника на Реал Мадрид Тони Кроос в националния тим на Германия.

Миналата седмица Кроос потвърди, че отново ще облече фланелката на Бундестима.  Той се отказа от участие в националния тим на Германия след Евро 2020, което се проведе през 2021 година. В края на януари Кроос навърши 34 години.

"Няма какво да коментираме около качествата на Тони Кроос – каза пред Sky Sport Germany цитираният от Фокус Хаман. – Невероятен футболист. Спечелил е толкова много във футбола. Той е сред най-големите германски играчи за всички времена. В момента е един от най-добрите в един от най-добрите тимове в света. Но полузащита с Гюндоган и Кроос сериозно вдига средната възраст.

Какво, според вас, ще ни се случи? Добре е в отбора да попада по някой и друг играч над 30 години, но е несериозно да участваш на финали на европейско или световно първенство с няколко титулярни футболисти на терена, които са на по над 30 години. Тенденциите в световен мащаб са за сериозно подмадяване на отборите“.