Това беше мач, напълно затънал в тази оградена защита на Севиля, водена от Серхио Рамос, който в деня на завръщането си на „Бернабеу“ искаше да покаже, че все още има малко сили. Двубоят беше помрачен от спорните съдийски отсъждания, докато Диас де Мера не беше контузен (б.р. – смени го Карлос Фернандес) и успокои публиката, която беше бясна от неговите намеси, сякаш искаше да захрани поредното видео на Realmadrid TV. Геният от Задар беше на терена само от 7 минути, а песимистите си представяха Барса да изостава с 6 точки, готвейки историческо завръщане.

Но за да говорим за завръщания, първо трябва да попитаме Лука Модрич за разрешение. Отличен футболист, майстор без срок на годност, играч, който беше, е и винаги ще бъде легенда. Да не ми повтарят, че на почти 39 (септември ще ги навърши) е време да му благодаря и да му отворя вратата към изхода. Ако зависеше от мен, Лука трябва веднага да преподпише до 2025 г. Талантът няма срок на годност, качеството му е като зехтин екстра върджин, неговият ентусиазъм е заразителен и най-важното, Модрич продължава да бъде решаващ. Титла №36, която се приближава все по-близо, ще бъде запомнена с това произведение на изкуството, което ни даде в 81-ата минута. Със зверска ориентация и контрол, ударът му с десния крак направи безпомощен Ниланд, а „Бернабеу“ изригна от радост. Освобождаващ гол, който оправдава несравнимите емоции, които футболът генерира. Шапки долу пред Модрич! Никога не си тръгвай, обичаме те.

Анчелоти може да се гордее, че води войска, в която всеки иска да влезе в битката с каквото оръжие има. С тази епична победа срещу Севиля Реал натрупа 30 победи в 37 мача, водейки в Ла Лига с 8 точки пред Барселона и 13 точки пред Атлетико на Симеоне. Белите спечелиха и седемте си мача в Шампионската лига и вдигнаха Суперкупата на Испания. Всичко това въпреки 32 контузии, а срещу Севиля игра без 7 липсващи звезди (Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Камавинга, Белингам и Хоселу). Този отбор може всичко. Няма таван. Както Кике Санчес Флорес каза преди мача, „Реал е супервъзхитителен отбор“. Животът все още е бял и красив.

Рамос очаквано получи искрени овации. Но когато играта започна, фанфарите спряха. Логично – Реал спори за титлата, а Севиля за мястото си в елита. Серхио винаги ще бъде бяла легенда и определено ще се завърне, когато напусне футбола.

Великият испанско-грузински боец и пресен шампион на UFC в категория перо – Илия Топурия, сбъдна мечтата си да изпълни началния удар. Други известни фенове като Рафа Надал, Карлитос Алкарас, Фернандо Алонсо и Карлос Сайнц (старши и младши) също мечтаят в бяло. Супершампионите почти всички се идентифицират с Реал. ДНК на това да си най-добрият.

Томас РОНСЕРО, АС, превод на в-к Тема спорт