Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти каза, че "никога не е виждал друг футболист, към когото да има толкова лошо отношение" както към нападателя на "белите" Винисиус Жуниор.

Винисиус, който е чернокож, многократно е бил обект на расистки обиди в Испания. Той също така често има сблъсъци с противникови играчи по време на мачове, въпреки че не са афиширани официално расистки обиди от други футболисти.

"Никога не съм виждал играч, който е бил толкова зле третиран. Той е ритан, обиждан, подиграван", каза Анчелоти преди двубоя от Ла Лига срещу Селта Виго.

"Мисля, че всеки трябва да преосмисли отношението си към Вини. Никога досега футболист с такъв талант не е бил третиран толкова грубо", добави италианският мениджър.

Анчелоти е един от най-успешните треньори в Европа. Той е спечелил повече мачове в Шампионската лига от всеки друг мениджър и е спечелил трофея рекордните четири пъти с Реал Мадрид и с Милан. Анчелоти е и единственият треньор, печелил шампионски титли в Испания, Англия, Германия, Италия и Франция.

Реал Мадрид продължава борбата си срещу отмяната на червения картон на Джуд Белингам, а Анчелоти нарече наказанието му от два мача "прекалено и неуместно".

20-годишният английски полузащитник беше изгонен срещу Валенсия миналия уикенд, след като протестира срещу рефера Хесус Хил Мансано да даде последния съдийски сигнал, когато английският национал вкара с глава центриране на Брахим Диас и това щеше да бъде победният гол в добавеното време.

Първоначално обжалване срещу наказанието от два мача беше отхвърлено от комисията по състезания на Испанската футболна федерация в петък. Белингам не е в състава от 20 играчи на Мадрид за неделното гостуване в Ла Лига на Селта Виго, но "белите" са започнали обжалване пред испанския спортен административен съд.

"Обжалвахме, защото смятаме, че санкцията е прекалена и неподходяща", каза Анчелоти за официалния сайт на клуба.

"Той не е обиждал никого, както е отразено в доклада. Смятаме, че санкцията не е правилна и затова я обжалвахме", добави мениджърът.