Реал Мадрид не се затрудни особено с гостуващия Селта за победата с 4:0 в мач от 28-мия кръг на Ла Лига. Тимът на Карло Анчелоти имаше сериозно предимство пред противника си и стигна до успеха след 10-тия гол през сезона в първенството на Винисиус Жуниор (21) и два автогола на гостите - на Висенте Гуаита (80) и Карлос Домингес (88). В добавеното време на срещата за първи път точен за Реал бе Арда Гюлер( 94). С основна заслуга за успеха бе и Антонио Рюдигер, който бе в основата на първите две попадения. 

Така Реал Мадрид постигна 21-та си победа през сезона в Ла Лига, с което тимът на Карло Анчелоти отново дръпна напред в класирането. “Кралете” са първи с 69 точки, пред Жирона с 62 и Барселона с 61.  

Очаквано Реал контролираше събитията на терена и натисна от първия сигнал. В 4-та минута Родриго пръв внесе смут в защитата на гостите, но в последния момент Страфелд успя да избие в корнер. Малко след това Модрич центрира от ъглов удар, а Камавинга с глава насочи топката под гредата. Гуаита обаче спаси. 

Така се стигна до 21-та минута, когато Реал поведе в резултата. Модрич центрира от ъглов удар, Рюдигер беше изпуснат и стреля мощно с глава. Гуаита спаси, но топката отиде право във Винисиус. Бразилецът имаше нужда от два удара, за да добута топката в мрежата и в крайна сметка реализира за 1:0. 

В 35-та минута Родриго се разходи в наказателното поле и си отвори позиция за стрелба от малък ъгъл. Гуаита обаче отрази. 

В добавеното време на първата част Селта имаше своя голям шанс за изравняване на резултата. Яго Аспас центрира от слободен удар и намери непокрит на далечната греде Де ла Торе. Халфът обаче не успя да насочи с глава топката във вратата. 

Реал започна силно и второто полувреме, като в началните минути Васкес и Винисиус нямаха шанс пред гола. В 55-та минута Винисиус отново показа буйния си нрав. Бразилецът беше задържан свирепо за фланелката от Оскар Мингеса. Реферът свири фаул, но след сигнала Винисиус изблъска през гърдите съперника си. В крайна сметка и двамата получиха жълти картони.

Иначе домакините имаха още няколко положения да решат мача, но Родриго и Начо Фернандес не успяха да преодолеят Гуаита. Това стори Антонио Рюдигер в 80-та минута. След ново изпълнение на ъглов удар немският национал насочи топката в горната греда, след това тя се отклони в гърба на вратаря на Селта и влетя в мрежата зад него - 2:0. 

В 88-та минута Реал вкара и трети гол. Ако трябва да бъдем точни - играч на Селта си вкара втори автогол. След центриране на Винисиус от лявото крило Гуаита не се намеси добре и обърка Карлос Домингес, който преплете топката в краката си, а след това тя се озова отново в мрежата. В добавеново време на срещата Сабайос изведе Арда Гюлер сам срещу Гуаита, турският национал финтира стража на гостите, а след това с лекота вкара в опразнената врата. 

Реал Мадрид - Селта 4:0

1:0 Винисиус 21’

2:0 Висенте Гуаита 80’-автогол 

3:0 Карлос Домингес 88’-автогол

4:0 Арда Гюлер 90'+4

Реал Мадрид: Лунин, Васкес, Рюдигер, Начо, Менди, Камавинга (90 - Себайос), Валверде, Модрич (83 - Кроос), Диас (83 - Чуамени), Родриго (74 - Хоселу), Винисиус (90 - Гюлер)

Селта: Гуаита, Санчес (61 - Серви), Нунес, Старфелт, Манкийо, Де ла Торе, Мингеса (77 - Сотело), Белтран (77 - Домингес), Бамба (61 - Айенде), Аспас, Ларсен (83 - Дувикас)