Легендарният парагвайски вратар Хосе Луис Чилаверт нападна звездата на Реал Мадрид Винисиус Жуниор, който се замеси в доста скандали в последно време. Според Чилаверт крилото на испанския гранд прекалява с оплакванията, а поведението му на терена води до обидите към негов адрес.

“Хляб и зрелища, първият, който обижда и напада съперниците, е той. Да не е женчо, футболът е за мъже”, написа Чилаверт в социалните мрежи. 

Малко след това вратарят направи нов коментар пред аржентинското радио “Splendid AM”. 

"Защо това, което казах на Винисиус, да е било силно? Заради това, че има здрав разум? Защо започва да плаче? Той каза, че иска черните да могат да живеят по-добре, така че какво трябва да направим ние, белите? Трябва ли да се самоубием? Какъв е смисълът? Няма нужда да изопачаваме нещата.

Дискриминация съществува в Аржентина, във Франция, в целия свят. Когато пристигнах от Парагвай, ме нарекоха гладуващ човек, че крада пари. Вижте обидите от аржентинската публика.

Това, което написах, е, че футболът е за мъже. Когато в Парагвай казваме “Не бъди женчо”, това изобщо не е обидно. Камерите на Netflix бяха там и той започна да плаче, какво остава за един тъмнокож мъж, който печели 300 долара и трябва да храни четири деца? Той играе за Реал Мадрид. Освен това той е първият, който напада съперниците си.

Когато бразилската полиция преби до смърт феновете на Аржентина и Бока Хуниорс, къде беше Винисиус, който е пример за лидерите на Бразилия? Те пребиват деца, жени и ветерани. Когато те удрят, всичко е наред, но след това не ги уважаваш и те започват да плачат", каза още Чилаверт.