Джуд Белингам се стреми да даде на Реал Мадрид онова предимство, което му липсваше през миналия сезон в първия четвъртфинал на Шампионската лига срещу Манчестър Сити, предаде АФП.

Английската звезда ще води атаката на мадридчани заедно с Винисиус Жуниор при гостуването на действащите шампиони на Европа и Висшата лига на "Сантяго Бернабеу".

Разгромен с 5:1 от Сити на Пеп Гуардиола на полуфиналния етап миналата година, Реал Мадрид извади 103 млн. евро, за да привлече Белингам от Борусия Дортмунд.

Първоначалните очаквания на „Белия балет“ за 20-годишния играч бързо бяха разбити, тъй като той ги надмина със светкавична скорост.

Белингам започна в зашеметяваща голмайсторска форма - 14 попадения в първите си 15 мача за клуба, с което счупи рекорда от 13 попадения на клубните легенди Кристиано Роналдо и Алфредо ди Стефано.

Пристигнал в клуба като полузащитник, но използван предимно в атака от треньора на мадридчани Карло Анчелоти, англичанинът бързо се утвърди като лидер и любимец на феновете.

Въпреки че през последните седмици головете му неминуемо намаляха, той остава най-добрият реализатор на Реал и освен 20-те си гола в 32 участия във всички турнири е дал и 10 асистенции.

Мадридчани, които изглеждат готови да привлекат и нападателя на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе това лято след изтичането на договора му, се надяват Белингам да им помогне да победят Сити.

Гуардиола вярва, че присъствието на голмайстора може да бъде от решаващо значение за рекордните 14-кратни победители.

"Влиянието на Белингам е огромно", каза Гуардиола. "Да се изправиш срещу Реал Мадрид винаги е трудно предизвикателство, никой не може да го отрече. Те са изключителен клуб и в това състезание могат да контролират много неща с опита, който имат от миналото", добави каталунският специалист.