Реал Мадрид изкова изключително ценна победа с 1:0 като гост в Майорка. Срещата бе част от 31-ия кръг в Ла Лига.

"Кралете" бяха далеч от стандартите си през първото полувреме, което беше доста скучно за наблюдаване. Единствено Джуд Белингам беше много близо до попадението, но разтресе гредата със снаряд от дистанция. Преди почивката и Антонио Раийо от тима домакините можеше да вкара, но ударът му беше спасен.

Скъпоценното попадение беше дело на Орелиен Чуамени и падна три минути след подновяването на играта. До края столичани бяха далеч по-добрият отбор (15:5 удара и 58% владеене на топката), но други попадения не паднаха.

Брахим Диас шутира опасно в 61-ата минута, но вратарят на домакините Предраг Райкович блокира удара му, а 12 минути след това Федерико Валверде също не успя да се разпише във вратата на островитяните. Дълбоко в допълнителното време Ведат Мурики пропусна да изравни в полза на Майорка. 

Така Реал Мадрид събра цели 78 точки на върха и дръпна с 11 пункта на втория Барселона, който гостува по-късно днес на Кадис. След поражението Майорка е 15-и в класирането с 31 точки, само на шест над зоната на здрача.