Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти изрази задоволството си от представянето на отбора си, който елинимира действащия носител на трофея Манчестър Сити и продължи към полуфиналите на Шампионската лига, където ще се изправи срещу Байерн Мюнхен.

"Започнахме добре мача, открихме резултата. След това ни се наложи да се защитаваме и да се борим. Страдахме много. Искахме да играем по друг начин, но се отпуснахме и Сити имаше контрола. Защитавахме се добре. Виждали сме Реал Мадрид в подобна ситуацията няколко пъти, това ни кара да правим неща, в които никой не вярва. Бяхме убедени по време на изпълнението на дузпите, че можем да се класираме.

Обичам да виждам как отборът се бори и се раздава. Да спечелим тук можехме само по този начин. Нямаме големи физически проблеми, умората беше огромна, но имаме време до неделя да си починем, да анализираме това, което направихме добре. Всички мислеха, че сме мъртви, но Реал Мадрид не умира никога", каза италианският специалист пред телевизия Movistar след края на мача и триумфа на тима му.