Родриго опроверга информациите в испански медии, че няма против да напусне испанския футболен клуб Реал Мадрид. Слуховете бяха предизвикани от негови думи в две различни интервюта, но бразилският нападател се защити с това, че те са извадени от контекста.

"Случи се нещо безкрайно дразнещо. В едно интервю думите ми бяха извадени от контекста и заради това искам да кажа нещо, за да бъда ясен: МНОГО съм щастлив в Реал Мадрид. Изживявам мечтата ми и не мисля за напускане. Имаме още история за писане, като следващата крачка е 15-ата титла в Шампионската лига", пише Родриго в Туитър преди финала с Борусия Дортмунд.

Родриго говори за интервю за DAZN, в което каза, че "всичко може да се случи", въпреки че има договор с Реал Мадрид до 2028. Той добави, използвайки минало време, че "изминалите години в Реал Мадрид бяха истинско удоволствие". Бразилецът каза още, че иска да остане дълго време в клуба, "но ще видим".

В друго интервю, дадено за бразилското списание Placar, Родриго каза, че не иска да "затваря вратите" за която и да е опция. Той добави, че харесва много английското първенство, но би останал завинаги в Реал Мадрид, ако се чувства желан и важен в клуба. Той се чувства по този начин "в момента".

Испанските медии бързо оформиха пълна история за Родриго и неговите желания, а някои от тях го критикуваха, че говори такива подобни толкова скоро преди финала на Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд, насрочен за събота.