Централният защитник Начо Фернандес се сбогува с Реал Мадрид и неговите фенове. Испанският клуб обяви по-рано днес напускането на 34-годишния футболист.

"Скъпи фенове на Реал Мадрид, искам да ви посветя няколко думи, които все още не са достатъчни, за да изразя всичко, което чувствам в този момент. Сбогувам се с клуба на живота си. Дойдох тук на 10-годишна възраст, тренирах като личност и като играч, научих се да печеля и губя, да се боря и да страдам, да се наслаждавам и винаги да живея с ентусиазъм и решителност. Дойдох да тренирам на едно и също място всеки ден почти 25 години, научавайки ценностите на клуба, давайки живота си и борейки се за тази емблема: ти ми даде всичко.

Много ми е трудно, но сега е време да си тръгна с увереност и спокойствие, знаейки, че винаги съм давал всичко от себе си за а тази емблема на и извън терена. Когато бях момче, често мечтаех да играя на "Сантяго Бернабеу", а днес имам честта да завърша пътя си като капитан, който успя да спечели нашата 15-та Шампионска лига. Няма думи, с които да изразя чувствата си. Винаги съм искал краят ми като играч на Реал Мадрид да бъде красив и на най-високо ниво и мога да кажа, че не може да бъде по-добър от този.

Бяха месеци на мислене, колебание и съмнения, но днес идвам да ви кажа, че трябва да имам едно последно и уникално преживяване със семейството си и това е идеалният момент.

Сбогувам се с вас след 24 години абсолютна отдаденост, страст и ентусиазъм. Бих искал да ме запомните като играч, който даде всичко за своя клуб. Благодаря ви от сърце“, написа Начо на страницата си в социалната мрежа X.