Полузащитникът на Тотнъм Кристиан Ериксен за първи път обяви, че обмисля да напусне клуба през лятото и дори покани Реал Мадрид да започне преговори за него. 

Датчанинът има договор за още една година с Шпорите, но е свързван сериозно с Белите, макар и да се говори, че е избор на шефовете на клуба, докато Зинедин Зидан предпочита Пол Погба. 

„Смятам, че съм в етап от кариерата си, в който е време да опитам нещо ново. Имам огромно уважение към всичко, което преживях в Тотнъм, но мисля, че наистина трябва да пробвам нещо различно“ заяви Ериксен пред медиите в родината си. 

Футболистът все пак не изключи възможността да удължи договора си с лондончани и се надява, че ще има бърза развръзка относно бъдещето му. 

„Надявам се, че скоро всичко ще стане ясно. Пона това е планът. Във футбола обаче, никога не знаеш как ще се разният нещата и това може да се случи във всеки един момент. Всеки иска да е възможно по-скоро, но в този спорт е необходимо време. Всичко зависи от Даниел Леви и дали ще ме поиска друг клуб. Може и да се стигне до нов договор с Тотнъм, така че не е ясно какво ще се случи“ добави той. 

„Наистина не са много нещата, които не мога да покрия с Тотнъм. Ако си тръгна се надявам, че това ще е, за да направя стъпка нагоре. Реал Мадрид би бил именно такава. Те обаче трябва да се обадят на Тотнъм и да обявят, че ме искат, а доколкото знам до момента не са го направили. Всичко зависи от възможностите, но има шанс да остана и в Тотнъм“ каза още Ериксен.