Суперзвездата на Барселона и Аржентина не отдаде голямо значение на инцидента от мача с Румъния снощи, когато повърна по време на двубоя. 

На футболиста му прилоша в един момент от сблъсъка, но успокои феновете, че всичко с него е наред и няма причина за тревога. 

„Това е нещо, което често се случва.Ставало ми е така няколко пъти в клуба ми, така че не е станало кой знае какво” заяви Меси, който повръща и по време на финала за Суперкупата на Испания през 2011-а. 

Той обаче отказа да се оправдава с това за слабото представяне на южноамериканците, които можеха и да загубят, ако попадение на Александру Мател през първото полувреме бе зачетено. 

„Не искам да се оправдавам, но теренът не бе особено добър. Беше трудно да спираме топката и ни трябваха по 2-3 движения, за да направим това. След почивката се подобрихме, но като цяло отстъпихме от нивото си” отчете лидерът на Барса.

„От последния ни мач измина много време, така че това винаги оказва влияние върху представянето. Ние обаче сме единни, знаем какво можем и мислим за световното първенство. Не мисля, че след този мач могат да се направят някакви изводи” изтъкна още Меси.