Полузащитникът на Барселона Шави Ернандес получи почивка за утрешния мач срещу Селта от междинния кръг, като не попадна в групата на каталунците.

Освен него сред 18-те играчи не бяха включени по решение на треньора още Мартин Монтоя, Афелай и Оейр, а Пуйол, Куенка и Дос Сантос са контузени. Кристиан Тейо се завръща, след като бе оставен извън състава за дербито в Мадрид.

На днешната пресконференция Херардо Мартино изрази изненада от факта колко много се говори за съдиите в Испания, а поводът естествено бе случилото се по време на дербито с Реал в неделя.

„Жалко е, че реферите са коментират толкова много, защото в мача имаше страшно много футбол, а ние говорихме за всичко друго, но не и за него. Аз съм доволен от това, че победихме един много силен съперник, на сега трябва да се представим на ниво и срещу Селта и да бъдем постоянни и в оставащите мачове“ заяви той.

Иначе президентът Хосеп Мария Бартомеу обяви, че аржентинският специалист категорично е отхвърлил слуховете, че иска да напусне след края на сезона и е изразил твърдото си намерение да изпълни договора си, който е до лятото на 2015-а година.