Бившият нападател на Барселона Ханс Кранкъл е на мнение, че отборът на каталунците под ръководството на Пеп Гуардиола е най-добрият в историята.

"Барса по мое време беше от друга ера, но ние също имахме страхотни футболисти като Неескенс, Мигели, Асенси и дрибльори като Караско, Ередиа или Чарли Решак", сподели Кранкъл пред вестник "Мундо Депортиво".

"За мен най-добрият отбор, който съм виждал е Барселона на Пеп Гуардиола, а вторият най-добър тим е Барса на Йохан Кройф. Те бяха доста по-добри от Барса по мое време."

"През последните години често съм казвал, че Барса е отбор от друга планета, особено при Пеп Гуардиола. Тимът беше силен и при Тито Виланова. Сега навярно отборът е уморен, или минава през преходен период. Също като испанския национален отбор - един цикъл завършва и започва друг."

"Барса се приспособява към нов треньор, но Суарес, Меси и Неймар са тримата най-добри футболисти в света и всичко е възможно. Суарес е завършеният централен нападател."

"През последните пет години винаги съм наричал Меси "малък Бог". Сега навярно той не е същият играч като преди, но не може винаги да си същият футболист. Хората се променят и това важи за играчите. За мен Лео все още е №1 в света."

"От моето време само Диего Марадона беше от класата на Меси. Днес само Кристиано Роналдо е почти на нивото на Меси, но винаги ще си остане под него", допълни Кранкъл, който има 45 гола в 59 мача за Барса.