Барселона направи един от най-слабите си мачове през сезона и загуби с 0:1 от Малага в двубой от 24-ия кръг на испанската Ла Лига, състоял се на стадион "Ноу Камп".

Андалусийци изненадващо откриха резултата още в началото на мача, когато Хуанми наказа грубата грешка на Дани Алвеш. Барса наложи натиск, но той не даде желания резултат.

През втората част "блаугранас" бяха изключително безидейни и отправиха опасни удари чрез Педро и Суарес едва в последните минути. Това бе първа победа на Малага в Барселона от 2003 година насам. В същото време бе сложен край на серията на домакините от 11 поредни победи във всички турнири.

Барса остана с 56 точки на второто място, но лидерът Реал има мач по-малко и точка повече. Малага е седми с 38 пункта на сметката си.


Домакините започнаха по-активно, но Малага сензационно откри резултата в седмата минута.  Камени изрита топката напред и когато се очакваше, че Дани Алвеш ще отиграе спокойно, той върна слабо към своя вратар. Хуанми притича, преодоля Браво и попадна в прегръдките на своите.

Каталунците реагираха като ужилени и най-после вкараха острота в играта си. Камени се намеси след центриране на Меси, а последвалият тежък изстрел на Рафиня Алкантара беше блокиран самопожертвователно от Уелигтон.

Меси опита да намери Луис Суарес с пас от дълбочина, но Анхелери бе застанал на правилното място и изчисти. После Лео се опита да лъже няколко съперникови футболисти и загуби кълбото.

В средата на първото полувреме аржентинецът отправи още едно параболично центриране, този път адресирано за Неймар. Последният не успя да си спре добре и дори игра с ръка. Иниеста хвърли чудесен пас към Меси към далечната греда, но Торес се хвърли смело и изби с глава в корнер.

Поредното центриране на "разпределителя" Меси отдясно профуча застрашително покрай десния страничен стълб, а Жерард Пике се размина с топката.  Преди да изтече половин час игра звездата на домакините стреля неточно от фаул.

Увлечени в непрестанни атаки, каталунците забравиха за защитата си и за малко да си платят скъпо. Бърза акция на гостите даде възможност на Хорта да завърши с удар от петнайсетина метра, но Клаудио Браво спаси. Малко след това чилиецът улови изстрел със задна ножица, отново на Хорта.

Центрирането на Меси хвана Иниеста неподготвен и халфът нанесе точен, но слаб удар с глава. След това Неймар се извиси след подаване на Алвеш отдясно, но не успя да нацели вратата.

В началото на второто полувреме момчетата на Луис Енрике се настаниха трайно в половината на своя опонент, но дефанзивният вал на Малага действаше на висота.

В няколко случая нападателите на Барселона ставаха лесна плячка на защитата на съперника, попадайки в положение на засада. Статистиката показа 75% владеене на топката за "блаугранас", но те не успяваха да стигнат до голова позиция.

Времето течеше, но домакините изглеждаха напълно безидейни и объркани. Една от най-интересните ситуации се оказа грешното съдийско отсъждане за засада на Суарес след пас на Меси, но уругваецът без това не си поведе добре и притъпи атаката.

Чак в 84-тата минута Педро стреля опасно по диагонала след извеждащия пас на Иван Ракитич, но острието опъна мрежата от външната й страна.

Луис Суарес можеше да изравни резултата със случайния си диагонален удар от въздуха в 92-та минута, но Камени улови спокойно.

В последните секунди втурналият се напред Пике успя да отиграе във въздуха, но не успя да прехвърли вратаря на гостите.

 

Барселона - Малага 0:1

0:1  Хуанми - 7'

 

Барса: Браво, Пике, Матийо, Алба, Алвеш (Масчерано - 73'), Бускетс, Рафиня Алкантара (Ракитич - 63'), Иниеста (Педро - 67'), Меси, Неймар, Суарес

Малага: Камени, Анхелери, Розалес, Уелигтон, Торес, Ресио, Дардер, Самуел (Бока - 85'), Хорта (Дуда - 79'), Кастийехо, Хуанми (Хуанпи - 50')