Английският шампион Манчестър Сити възнамерява да извади колосалните 140 милиона евро за Луис Суарес, за да го върне на Острова.

Според вестник "Дейли мейл" ръководството на "небесно-сините" е наясно, че няма как да прилапа голямата звезда на каталунците Лео Меси и затова се ориентира към уругваеца.

Въпреки двата си гола на стадион "Етихад" срещу "гражданите", Суарес не оправдава напълно огромните очаквания към него.

Затова изданието счита, че босовете на "блаугранас" няма да имат нищо против да го разкарат, ако получат изгодна оферта за него.

Към момента обаче има две големи пречки за преминаването на Луис в Сити: трансферното ембарго на Барселона и отношението на английската преса към нападателя.

След мача във вторник медиите в Англия отново атакуваха Суарес, опитвайки се да създадат нов канибалски скандал. В интернет обаче се появи видео, на което се вижда, че нападателят не захапва ръката на Мартин Демикелис, както твърдяха някои английски медии.

В същото време вестник "Сън" излиза с ексклузивен материал, че от Манчестър Сити ще направят всичко възможно да вземат треньора на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола.

Шефовете на английския първенец не са доволни от мениджъра Мануел Пелегрини, чийто стол започна да се клати след двете поредни поражения от Барселона и Ливърпул.

Договорът на Гуардиола с Байерн изтича в края на следващия сезон, а към момента той не дава индикации, че вижда бъдещето си на стадион "Алианц Арена".